čtvrtek 3. července 2014

Cizrna na italský způsob

Krásné odpoledne přeji :)

Tento článek tu původně vůbec neměl být, naopak jsem chystala teď zase jeden blábolící, abych Vám povykládala jak cvičím, jak dlabu, jak žiju, co prázdniny a tak. Ve skutečnosti nemám moc čas ani na to, natož pak abych mrkala k Vám. Ale o tom v tom příštím článku, který do konce týdne bude. Stejně tak, jako do konce týdne konečně pročtu Vaše blogy :)
Nicméně, dneska jsem si k obědu udělala tak neskutečný žraso, že jsem si to prostě ani za nic nemohla nechat jen pro sebe! :D

Tákže, skvělá příloha, jestli nevíte co k masu, jděte do toho. Nemám naváženo nic, protože jsem nepředpokládala, že to bude tak dobré, abych se o to s vámi dělila, takže bajočko :)

Potřebujeme na 1 porci:
Půl plechovky cizrny (400 g, 240 g pevné hmoty)
Jednu střední mrkev
4-8 cherry rajčátek (záleží na velikosti, já měla 4, protože byly takový veliký :) )
Půl červené cibule
Olivový olej
2 stroužky česneku
sůl
pálivou papriku

Postup:
Ták, nakrájíme si cibulku na drobno a necháme zpěnit na oleji. Jakmile bude cibulka do zlatova, přihodíme na drobné kostičky nakrájenou mrkev a cizrnu (přilijeme i trochu vody z plechovky + trochu čisté vody, ať se to má v čem dusit), zakryjeme a stáhneme plamen tak na 3/4 - 1/2 (tož záleží, jak vám pálí sporák, že jo :D). Necháme cca 5 minut dusit. Mezitím si oloupeme česnek a nakrájíme rajčátka na malé měsíčky. Rajčátka přihodíme, česnek rozmačkáme, podle chuti osolíme, přidáme pálivou papriku a dusíme tak 10 minut - do té doby, dokud nám nezměkne mrkev. Pořádně promícháme, aby se nám promíchaly chutě a servírujeme!



Řeknu Vám to asi takhle - ani nepamatuju, kdy naposledy jsem vylízala po obědě talíř. Dnes jsem se prostě neudržela! :D K tomu vepřové pečené v troubě - na sucho, jen sůl, pepř, česnek a voda na podlití :)

Přeju dobrou chuť! :)

Původní recept zde.

7 komentářů:

  1. Jé, to musí chutnat skvěle! :) Já miluji cizrnu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten Sunwarrior protein stojí 1 kg okolo 1200 Kč a ten vzorek, což je 21g stojí 35 Kč :) Je to sice dost, ale jsou i proteiny, které stojí více, ale složení je děs, takže to není zas tak špatný :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadjá skvěle, určitě zkusím!!! A budeš se divit, ale zrovna dneska cizrnu mám!! (jako vegetariánka je to pro mě jako maso <3), milují jí, tohle vypadá vážně skvěle!
    Líbí se mi celý tvůj blog, určitě si ho projdu, je tu spousta zajímavé inspirace, super!;-)
    Lucka
    changelucylife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. http://una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz/1407/liebster-award-4

    OdpovědětVymazat
  5. Moc chutné to máš:)
    Přeji,aby jsi měla hlavně čas proto co chceš udělat a užít si i přitom léta;)

    OdpovědětVymazat
  6. Cirznu miluju, tak jí zkusím uvařit :) (já konzrevy totiž moc ne-e...)

    OdpovědětVymazat