pátek 20. června 2014

Letní osvěžení - zdravá zmrzlina!

Tak  nevím jak u Vás, ale u nás je teď pěkně hnusně.

Inu co, minulý týden byl řádný pařák a příští týden to zase přijde, takže tohle se Vám bude hodit!
Možná už to všichni znáte a možná taky ne. Vymakanost největší, hrozná bašta!

Já se na to chystala asi tak měsíc a vždycky jsem byla hrozně lenivá vytáhnout kvůli tomu ten mixér. Ach, proč jsem tak lenivá a ochuzuju se o takové věci?! Tož su já normální? No  nésu! :D

Co potřebujeme?
1 banán
půl vaničky tvarohu (odtučněný nebo polotučný - s polotučným je samozřejmě ta chuť plnější :) )
mléko
ovoce/oříšky na dozdobení

Jak na to? 
Easy! Vezmu banán, nakrájím na kolečka, hodím do krabičky, šupnu do mrazáku. Nevím jak dlouho tam musí být aby zmrznul :D Tak 3 hodinky by měly bohatě stačit, já ho tam skladovala ten měsíc :D
Zmrzlej banán vytáhnu, kolečka od sebe odlámu a hodím do mixéru. Přihodím tvaroh a trochu mléka (tak crcnót prostě :D ). A mixujuuu dokud nemám hladkou směs. Překlopím do misky, ozdobím vším, na co mám chuť, zapíchnu lžičku, lehnu na deku a vychutnávám! 

A myslím si, že opačný postup by byl taky super - aneb rozmixuju banán s tvarohem a lupnu na mrazák :) Ale já nemám ty nanukový formičky :D Musím si je pořídit!

Co se týče doslazování - za mě teda rozhodně není potřeba!
Vyzkoušet to můžete i s jinými druhy ovoce. Případně jako dobrá zmrzka by stačilo mixnout banán, dát do formičky a nechat zamrazit. Nebo ho prostě jen oloupat a píchnout do něj špejlu a dát zamrazit. Už to je bomba ledňák!

Mega baštovnííí!

Tak dobrou chuť!

3 komentáře:

  1. ten tvůj recept na zmrzlinu bych si klidně dala :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsi se přeci jeno rozhoupala! :) Stojí to za to, viď.
    .
    Musím se přiznat, že ve dnech obzvlášť horkých jsem líná taky. To pak jen vezmu ten zamražený banán a pomalu ho koušu. Chladí to a chutná zas trochu jinak, že normálně. :) Takové banánové mražené "lízátko" :)

    OdpovědětVymazat